Belföld

Fejbe rúgtak egy pilisvörösvári férfit, két nap múlva meghalt, az elkövető szerint csak egy kis lökés volt

Halált okozó testi sértés miatt emelt a Pest Megyei Főügyészség azzal a B. Mihállyal szemben, aki tavaly júliusban úgy fejbe rúgott egy 58 éves férfit Pilisvörösváron, hogy az két nappal később a kórházban meghalt.Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy négy év hat hónapot, és öt év közügyektől eltiltást kértek a 29 éves férfire arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. 

Hozzátette, a férfi tagadta a bűnösségét az eddigi eljárás során, és azt mondta, hogy csak egyszer lökte meg a másik férfit, de attól még csak el sem esett. A három cimbora együtt whiskyzett aznap délután az egyikük pilisvörösvári házában. Miután az ital elfogyott úgy döntöttek, elsétálnak a Vásár térre, szétnéznek, dumálgatnak, hátha összeakadnak a haverjaikkal.

Miközben csavarogtak egy 58 éves padon pihenő férfi cigit kért tőlük. B. Mihály ekkor kötözködni kezdett vele, majd az időközben felült férfit ököllel mellkason ütötte. Miután a férfi még ekkor is ülve maradt: az elkövető nagy lendülettel fejbe rúgta, majd lelökte a padról a térkövezett földre. A bántalmazás következtében a férfi elvesztette az eszméletét. A súlyos fejsérüléseket szenvedő férfit újraélesztették, de olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy két nappal később a kórházban belehalt. Az ügyészség négy év hat hónapot kért B. Mihályra arra az esetre, ha mindent bevall.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik