Belföld

Beismerte tettét a falnál álló férjét hátba szúró szárligeti nő, két évet kértek rá

Getty images ( illusztráció )
Getty images ( illusztráció )

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a szárligeti nővel szemben, aki tavaly nyáron egy előzetes szóváltás után hátba szúrta a férjét az otthonában.

Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy két év börtönt és két év közügyektől eltiltást kértek a nőre arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Az asszony már 25 éve élt együtt a férfival. A férfi nem dolgozott, és gyakoriak voltak közöttük a viták a családfő italozó életmódja miatt. Így volt ez az ominózus nyári napon is. Délután öt körül vitatkozni kezdtek, majd a férj kiment a házból. Az asszony egy késsel a kezében utána ment az udvarra, majd a fallal szemben, neki háttal álló férfi mögé lépett, és nagy erővel a hátába döfte a kést.

Az asszony a szúrást követően kihúzta a kést a férje hátából, majd visszavitte a házba és betette a mosogatóba. A nő, amikor látta, hogy vérzik a férje sebe, megpróbálta csillapítani a vérzést, és kihívta a mentőket, akik kórházba vitték a férfit. A szóvivő elmondta még, hogy az asszony beismerte a tettét a büntetőeljárás során. Két év börtönt kaphat, ha a bíróságon is mindent bevall, és nem kér tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik