Belföld

Vádat emeltek a határnál járőröző rendőrségi helikoptert megzavaró férfi ellen

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki lámpával zavart meg egy járőröző rendőrségi helikoptert 2019 novemberében.

A vádirat szerint a helikopter a magyar-ukrán határ mentén, Magosliget közelében végzett határellenőrzést, fedélzetén a két pilótával és három, hivatásos állományú utassal. Az elsötétítve, a földtől 250 méteres magasságban repülő, a házához közeledő légi jármű rotorhangjait meghallva a férfi magához vette a vadászfegyverére szerelhető, zöld-fehér fényt kibocsátó lámpáját és rávilágított a helikopter fülkéjére.

A férfi ezzel láthatóvá tette a légi járművet, amelyet a zöld fénnyel néhány másodpercen át követett. A pilóta a zavaró fény miatt megállásra kényszerült, nem folytathatta a határellenőrzést,  és a gépét egy helyben kellett tartania. Ez a művelet az erős szélben és az alacsony magasság miatt fokozott figyelmet igényelt a pilótától, ezzel pedig az elkövető veszélyeztette a helikopterben ülők életét és testi épségét

A Nyíregyházi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolja a férfit, és azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, valamint kobozza el tőle a bűncselekményhez használt lámpát, s kötelezze a csaknem 400 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik