Belföld

Felmentették az orvosra és egyenruhásokra sósavat zúdító szabolcsi asszonyt

Felmentette a Kisvárdai Járásbíróság azt a maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés kísérletével vádolt 65 éves asszonyt, aki sósavat zúdított a kiérkező orvosára, valamint a rendőrre és a tűzoltóra is.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség tájékoztatása szerint az asszony már a 2000-es évek eleje óta szenved elmebetegségben, a gyógyszereit azonban nem szedte és öt éve nem jelent meg a kontrollokon.

Másfél évvel ezelőtt a nő fia beszámolt a kezelőorvosnak édesanyja állapotromlásáról, akit együtt felkeresték a szabolcsi lakásán, ő azonban a helyszínre hívott mentők megérkezése után sem nyitott ajtót. A mentőszolgálat tagjai rendőri segítséget kértek, majd miután a kiérkező rendőröket a nő azzal fenyegette meg, hogy savval önti le őket, ha rátörik az ajtót, értesítették a katasztrófavédelmet is.

Amikor a védőruházatban lévő tűzoltók betörték a lakás ajtaját, a nő többször is 9,68 % koncentrációjú sósavat locsolt a folyosón tartózkodó személyekre. A katasztrófavédelem munkatársait a védőruházat a sav maró hatásától megvédte, azonban a sósav az egyik rendőrt felsőruházatának hátoldalán, míg társát, a háziorvost és asszisztensét a kézfején és ruházatán elérte. Végül a hatóság tagjai elvették a sósavas flakont az asszonytól, aki még ezt követően is megpróbálta megrúgni az egyik rendőrt. Az elkövető kóros elmeállapotú, ezért nem képes a  terhére rótt cselekmény következményeinek felismerésére és annak megfelelő magatartás tanúsítására, azonban nem zárható ki, hogy a jövőben hasonló bűncselekményt követne el. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően felmentette az asszonyt, és elrendelte kényszergyógykezelését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik