Belföld

Nyolc évet kértek az idős asszonyhoz háromszor is betörő férfire

Vádat emelt a Hevesi Járási Ügyészség azzal a büntetett előéletű 22 éves férfival szemben, aki tavaly szeptemberben háromszor is betört egy tarnabodi idős asszonyhoz két napon belül.

A fiatal tavaly szeptember közepén bemászott a 79 éves nő udvarára, mert a házból különböző dolgokat akart lopni. Amikor a nyitott ajtón át bement a lakóépületbe, szembe találkozott a nyugdíjassal, de nem jött zavarba, hanem azt mondta a meglepett asszonynak, hogy ő a közelben dolgozó munkások ügyintézője, majd erre hivatkozással rögtön kért is 15 ezer forintos.

Amikor a hölgy közölte, hogy nincs pénze, a férfi a hűtőszekrényhez lépett és abból önhatalmúlag kivett négy csomag hurkát, melyekkel távozott az ingatlanból. A kora és egészségi állapota miatt nehezen mozgó asszony képtelen volt arra, hogy megakadályozza a lopást.

Másnap hajnalban a fiatalember ismét megjelent a házban, ahová ez alkalommal a bejárati ajtó üvegét betörve behatolt be. Az idős nő felébredt a zajra, mire a tolvaj az előszobában felakasztott ruhák közé bújt, de onnan hamarosan előugrott, majd földre teperte áldozatát,és kitépte a füleiből a fülbevalókat, majd elfutott. Az asszony nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az addig elkövetett bűncselekmények látszólagos sikerén felbuzdulva a férfi néhány órával később harmadízben is behatolt a sértetthez, aki akkor már végképp nem volt abban a helyzetben, hogy meg tudja akadályozni az újabb vagyon elleni bűncselekmény elkövetését. Hívatlan látogatója így zavartalanul el tudta vinni a centrifugáját a ház egyik szobájából.

A Hevesi Járási Ügyészség nyolc év fegyházat kért a férfire bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás, valamint kifosztás és más bűncselekmények miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik