Belföld

Rablással vádolják az idősebb férfinak felajánlkozó lánytestvéreket

Rablás miatt emelt vádat a Kalocsai Járási Ügyészség azzal a két nővel szemben, akik tavaly november közepén kiraboltak egy férfit Kalocsán. A testvérek becsöngetettek a nyugdíjashoz, majd szexuális szolgáltatást ajánlottak a férfinak.

Az idős ember elutasító volt velük, akik ezért a kaput benyomva próbáltak bejutni az ingatlanba. Dulakodás alakult ki, végül az egyik nő beszaladt a házba, és a fogasról levette a férfi táskáját, amiben az iratai és egyéb tárgyai voltak 2500 forint értékben.

A férfi a házba érve észrevette, hogy az idősebb nő a táskájával a kezében próbál elmenni, ezért felszólította, hogy adja vissza a holmiját. A nő erre nem volt hajlandó, ezért a férfi a táskát megragadva megpróbálta kivenni a kezéből, majd ismét dulakodni kezdtek.

A másik nő közben a ház nyitott ajtajához ért és látta a nővére és a nyugdíjas közötti dulakodást. A nővér pofon ütötte férfit, aki emiatt elengedte a táskát. Ezt kihasználva az idősebb elkövető a táskát a bejárati ajtóban álló húgának dobta. Ezután a rablók kiszaladtak a házból a zsákmányukkal együtt. A kalocsai rendőrök az idősebb nőnél megtalálták a férfi értékeit, és azt visszaadták a tulajdonosának.

A 28 éves nő letartóztatásban van, míg az egy évvel fiatalabb húga szabadlábon várja a tárgyalást. A járási ügyészség letöltendő börtönt kért a két nőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik