Belföld

Letartóztatásban marad a volt barátnőjét megszurkáló kecskeméti férfi

Továbbra is rács mögött maradhat az az életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt férfi, aki egy csontozókéssel mellkason és combon szúrta a volt barátnőjét, miután nem akart kibékülni vele. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a másodfokon eljáró táblabíróság tartsa fenn a Kecskeméti Törvényszék által elrendelt letartóztatást.

A kecskeméti férfi néhány éve ismerte meg a nála 31 évvel fiatalabb nőt, akivel rövidesen érzelmi viszonyba  is került. Kapcsolatuk azonban az eltelt idő alatt hullámzó volt: egyes időszakokban együtt éltek a férfi lakásában és ő gondoskodott a nő megélhetéséről is, de többször előfordult, hogy bántalmazta a párját, ezért a nő elköltözött tőle és hosszabb ideig nem is találkoztak.

Miután a férfi megözvegyült, szerette volna felújítani kapcsolatát a nővel, aki ekkor már egy másik férfival élt együtt. A férfi tavaly január 1-jén délután megjelent a nő lakóhelyén és kérlelni kezdte, hogy állítsák helyre a kapcsolatukat és térjen vissza hozzá. Miután azonban a nő erre nem volt hajlandó, a férfi megragadta és a ruhájánál fogva megpróbálta kirángatni a lakásból.

Dulakodni kezdtek, a nő kézzel-lábbal védekezett, különböző tárgyakat vágott a férfihez, hogy távol tartsa magától. A férfi ekkor haragra gerjedt és elővette a zsebében lévő csontozókést, amivel kétszer combon, majd közepes erővel mellkason szúrta a fotelben ülő nőt. Ekkor a nő félelmében ráállt, hogy elmegy a férfival a közeli áruházba borért. Az időközben a helyszínre érkező kecskeméti rendőrök a támadót elfogták, a mentők pedig kórházba szállították a sérült nőt.

A nő a támadás következtében szúrt-metszett sérüléseket szenvedett. Amennyiben a borda nem fogja fel a kést, a szúrás a mellüregbe hatolt volna. A támadó tisztában volt azzal, hogy a nő életveszélyes sérülést szenvedhet. Az ügyészség letöltendő börtönt kért a letartóztatásban lévő elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik