Belföld

Videón, ahogy a kommandósok megfektették a zárfésűs betörőket

police.hu
police.hu
Járták az országot a latrok.

Hat megyében követett el lopásokat a gyanú szerint az a budapesti férfi, akit péntek délelőtt fogtak el a fővárosban a Békés megyei rendőrök.

A rendőrségi honlapról tudjuk, hogy az 50 éves L. Zsolt 2020 augusztusa és 2020 decembere között országszerte nyolc helyre tört be; ebből négy helyre a sátoraljaújhelyi M. Tiborral közösen, aki az elfogásakor is vele volt.

A Békés megyei Gyulán 2020. október 8-án délelőtt a gyanú szerint L. Zsolt nyitotta ki zárfésűvel egy lakás bejárati ajtaját és ékszereket vitt el onnan.

A nyomozók miközben a gyulai betörés felderítésén dolgoztak, megállapították, hogy hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmények történtek Debrecenben, Esztergomban, Győrben, Székesfehérváron, Tatán és Várpalotán is. Azokból a lakásokból pénz, ékszer, óra, parfüm, fényképezőgép tűnt el.

A kár meghaladja a tízmillió forintot, aminek egy része megtérül, mert a nyomozók a gyanúsítottaknál tartott házkutatásokon számos ellopott tárgyat megtalálták, emellett a betörésekhez használt eszközöket is lefoglaltak.

A rendőrök vizsgálják, hogy a Békés, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megyében történt betörések mellett máshol, hasonló módszerrel követhettek-e el bűncselekményeket L. Zsolték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik