Belföld

Vascsővel mentek vissza a bérüket keveslő dolgozók a felmondásuk után

police.hu
police.hu

Csoportosan elkövetett önbíráskodás kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség azzal a hat férfi ellen, akik közül öten rongálva és fenyegetőzve követelték a szerintük még járó munkabér kifizetését, a hatodik vádlott a volt munkaadójuk.

A vádlottak közül öt férfi egy kiskunfélegyházi cégnél dolgozott, de tavaly január elején felmondtak. Úgy gondolták, hogy nem fizették ki őket rendesen. Ezért másnap dél körül elmentek a céghez és a telephely előtt elkezdték követelni a szerintük még járó munkabért. Ennek során szóváltásba keveredtek az egyik irodai alkalmazottal.

Követelésük kikényszerítése érdekében megfenyegették és trágár módon szidalmazták a férfit, valamint a telephely előtt parkoló autóját megrugdosták és egy vascsővel megrongálták. Mindezek ellenére a követelésüket nem teljesítették. Az egyik önbíráskodó férfi korábban érkezett a helyszínre és már a telephely irodájában vitatkozni kezdett az elszámolás miatt az alkalmazottal. A vita hevében a kezével belevágott egy nyomtatóba, kifelé jövet pedig letörte az alkalmazott gépkocsijának visszapillantó tükrét.

Eközben megjelent a telephely előtt a hatodik vádlott, a korábbi munkaadó, aki szóváltásba keveredett az elszámolási vita miatt a többiekkel. A vita azonban eldurvult, a volt munkáltató és a korábban érkező férfi szidalmazták egymást, és volt munkáltató combon rúgta a férfit. Időközben azonban megérkeztek a rendőrök, akik lefogták a hatodik férfit és megakadályozták a további verekedést.

A járási ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás kísérlete miatt emelt vádat dolgozók ellen, míg a munkáltatónak garázdaság miatt kell felelnie. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért mindannyiukra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik