Belföld

Egy belső hang miatt gyújtotta rá a házat exére és annak új barátnőjére

Továbbra is börtönben maradhat az a minősített emberölési kísérlettel vádolt tiszakécskei nő, aki másfél évvel ezelőtt bosszúból felgyújtotta a házat a volt élettársára és annak új barátnőjére.

A nő egy ideig külföldön dolgozott, és 2018 nyarán tért vissza Magyarországra. Élettársa addigra már új kapcsolatban élt a közös tulajdonú házukban. A viszonyuk ennek ellenére nem romlott meg, ezért ősztől a férfi és új párja ideiglenesen befogadta a nőt a házba.

A bűncselekmény előtti napokban a nő kábító hatású anyagot fogyasztott, zavartan viselkedett és belső hangokat hallott Az egyik hajnalban meggyújtotta a szobában és a nappaliban lévő függönyöket, valamint a nappaliban lévő bútort, majd magához vette bőröndbe csomagolt személyes tárgyait és elhagyta a házat.

A nő a tiszakécskei rendőrőrsre ment, ahol bejelentette, hogy rágyújtotta a házat az exére és annak új barátnőjére. Elmondása szerint azért okozta a tüzet, hogy elpusztítsa a lakást, mert úgy érezte, ki akarják semmizni, és arra gondolt, ha a gyermekei nem lakhatnak benne, akkor más se éljen ott.

A férfi azonban felébredt a tűzre és új párjával kimenekült az égő házból, de mivel azt gondolták, a nő még bent van, visszamentek, hogy kimenekítsék. Miután nem találták, újra kiszaladtak az utcára és egy arra közlekedőt kértek meg, hogy hívja a tűzoltókat. A tűzoltók eloltották a lángokat, de a ház lakhatatlanná vált. A sértettek nyolc napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedtek.

Miután a nő letartóztatásának a vádemelést követő fenntartásától hat hónap már eltelt, a Kecskeméti Törvényszék felülvizsgálta, és fenntartotta a kényszerintézkedést. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye, és a nő elmeállapota miatt is indokolt a nő további letartóztatása

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik