Belföld

Súlyosabb büntetést kértek a rendőrre, aki egy 14 éves hajtót talált el a vadászaton

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Súlyosabb büntetést kért az ügyészség arra a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolt rendőrre, aki egy 14 éves hajtót talált el egy borsodi vadászat során.

A 33 éves rendőr egy 13 fős társas vadászaton vett részt egy borsodi dűlőben, amikor a sörétes vadászfegyverével a domb lejtős irányába a magas fűvel és bokrokkal benőtt terület felé adott le lövést, ami eltalálta a tőle 39 méterre lévő, láthatósági mellényt és élénk színű sapkát viselő kiskorút.

A fiú bal bal alkarjába, bal és jobb combjába, továbbá lábszárába összesen hat darab sörétlövedék fúródott, amelynek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség pénzbüntetést kért az elkövetőre. Tekintettel arra, hogy a Kazincbarcikai Járásbíróság büntetővégzésben 200 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki, az ügyészség magasabb összegű pénzbüntetés kiszabása érdekében tárgyalás tartását kérte.

Az ügyészség 450 ezres büntetést kért az elkövetőre arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a tettét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. A rendőr mindent beismert, majd a bíróság 192 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte. Az ügyész magasabb összegű pénzbüntetésért, valamint a vádlott részére törvénysértő módon kiadott lőfegyver és lőszerek elkobzása érdekében., a terhelt és a védője pedig enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik