Belföld

Megbontotta a vasúti pályatestet egy mohori férfi, mert zúzott kő kellett neki a járdához

police.hu
police.hu

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség azzal a 35 éves férfival szemben, aki megbontott egy vasúti pályatestet, mert zúzott kő kellett neki a járdához

A férfinak tavaly májusában zúzott kőre volt szüksége a járdaépítéshez, ezért a Balassagyarmat és Mohora között kiépített vasúti pálya közt egy 21 m hosszúságú szakaszon megbontotta a vasúti ágyazatot és az azt alátámasztó aláépítményt. A férfi 5 m3 zúzott követ termelt így ki, amit aztán hazavitt és be is épített a vasúthoz közeli háza melletti térkövezett járda alapjába.

A férfi amellett, hogy 270 ezres kárt okozott, a vasúttal közlekedőket is veszélynek tette ki, mivel cselekménye miatt a vasúti töltés és sínpár stabilitása is megbomlott, ezért fennállt a veszélye az ott közlekedő szerelvények kisiklásának is. Ennek elkerülése érdekében a megrongált szakaszon a vasúttársaságnak sebességkorlátozást kellett elrendelnie a helyreállításig.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség felfüggesztett börtönt és vagyonelkobzást rendelt el a férfival szemben azzal, hogy kötelezzék a 360 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik