Belföld

Budapesten fogták el a 28 bűncselekménnyel gyanúsított ceglédi nőt

Elfogták a rendőrök azt a ceglédi nőt, akit több mint féltucat kapitányság körözött már különböző csalások miatt. P. Petrát 28 rendbeli csalással gyanúsították meg.

A sorozat tavaly tavasszal kezdődött, egyre másra érkeztek az átvert áldozatok feljelentései. A károsultak internetes vásárlások alkalmával jártak pórul, előre átutalták a kiválasztott termék árát, postaköltségét, előlegét, a hőn áhított áru megérkeztét azonban hiába várták. Legkevésbé rosszul egy játékkonzolt választó nő járt, ő csak a háromezres postaköltséget utalta át. A legnagyobb összeget egy összteleszkópos kerékpárt „megvásárló” férfitól szakította a csaló, az átveréssel 150 ezer forintját nyúlta le.

A csaló által meghirdetett termékek skálája a videókártyától a játékkonzolon át a könyvcsomagig terjedt. Akadt, aki laptopra, fülbevalóra, karperecre, kerékpárra, márkás papucsra, cipőre, övre fizetett be – hiába. A nő több mint 1 millió forintot keresett illegális ténykedésével.

A ceglédi rendőrök számára tavaly novemberben vált egyértelművé, hogy a csalássorozattal a 23 éves P. Petra gyanúsítható. Felkutatását nehezítette, hogy állandó lakcímét, ismert tartózkodási helyeit hiába ellenőrizték visszatérően, nem találták. Elfogatóparancsot adtak ki ellene, mígnem hétfőn a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztályának munkatársai a fővárosban elfogták az akkor már hét rendőrkapitányság által körözött nőt.

Az őrizetbe vett, állandó munkahellyel nem rendelkező, megélhetését a bűncselekményekből biztosító P. Petra beismerte a terhére rótt 28 bűncselekmény elkövetését, a ceglédi rendőrök kezdeményezték a letartóztatását.

Frissítünk!

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a lapunkat, hogy a Ceglédi Járási Ügyészség az eljárási jelenlétének biztosítása érdekében és a bűnismétlés veszélye miatt már indítványozta is a nő letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik