Belföld

Kétezer forintért és cigiért kényszerített szexre egy kiskorú lányt két fiatalkorú

Felfüggesztett fogházra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék azt az emberkereskedelemmel és más bűncselekményekkel vádolt két Fejér megyei fiatalkorút, akik szexuális cselekményre kényszerítettek egy kiskorú lányt. Felnőtt társuk felfüggesztett börtönt kapott.

A két fiatalkorú és a sértett kiskorú együtt laktak az egyik Fejér megyei lakásotthonban. A fiatalok 2018 tavaszán elhatározták, hogy anyagi ellenszolgáltatásért cserébe átadják a kiskorút egy felnőttnek, hogy az szexuális cselekményeket végeztessen vele. Mivel a kiskorút már többször is bántották korábban az elkövetők, ezért nem mert ellenkezni, s eleget tett a kérésüknek.

A fiatalkorúak az egyik közösségi oldalon álprofilt készítettek a gyerekről, ahova súlyosan szeméremsértő képeket is feltöltöttek róla. A kiskorú annyira félt, hogy a felvételek elkészítésekor sem mert ellenkezni. Az egyik kamasz a közösségi oldalon ráírt az egyik ismerősére, akivel időpontot egyeztetett a kiskorúval való találkozás érdekében.

A kamaszok a kiskorút elkísérték a találkozóhelyre, ahol beszállt a férfi gépkocsijába, aki egy erdős területre hajtott, és a gépjárműben szexuális cselekményt végzett vele. A terhelt kétezer forintot és néhány szál cigarettát adott a kiskorúnak fizetségként, aki a lakásotthonban azt át is adta a két fiatalkorúnak.

A kislány a lakásotthonban jelezte a történteket, majd a gyermekvédelmi gyám feljelentést tett a rendőrségen. A fiatalkorúak már az előkészítő ülésen beismerő vallomást tettek és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról is. A Székesfehérvári Törvényszék a Fejér Megyei Főügyészség indítványával egyezően állapította meg az elkövetők bűnösségét. Az egyik fiatalkorú 1 év 8, míg a másik 1 év két hónap felfüggesztett fogházat, a felnőtt társukat 10 hónap felfüggesztett börtönre ítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik