Belföld

Sorsára hagyta a combnyaktörést szenvedő feleségét egy 82 éves férfi, hat nap múlva meghalt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség egy 82 éves férfival szemben, mert hagyta meghalni a sérült feleségét 2019 tavaszán. Az idős házaspár tagjai gyakran veszekedtek egymással. Ilyenkor a férfi sokszor dobott különböző tárgyakat, kést, lábast, tányért a felesége felé, de sérülést ezekkel soha nem okozott.

Az ominózus napon a férfi azért haragudott meg a feleségére, mert mire hazaért a horgászatból, az asszony nem húzta fel a redőnyt az otthonuk alsó szintjén lévő ablakokon. Ekkor egy poharat dobott a konyhában álló asszony felé, aki elhajolt a pohár elől. Ezt követően a férfi felvett egy lábast a konyhában, majd elindult az udvarra halat pucolni. Haladása közben azonban könyökével meglökte a konyhaajtóban az útjában lévő nejét.

Az idős asszony a lökéstől a konyhaajtóval szemben lévő padlásajtónak dőlt, majd onnan a földre csúszott. Esése során combnyaktörést és kulcscsonttörést szenvedett el. A férfi a feleségét szitkozódások közepette magára hagyta. Az asszonyhoz aznap délután lánya hívott mentőt. Őt a kórházban másnap megműtötték, de ébreszthetetlen állapotba került és hat nappal később elhunyt.

A combnyaktörés és a kulcscsonttörés, valamint a halál között közvetett ok-okozati összefüggés állapítható meg. Az ügyészség gondatlan emberöléssel és minősített segítségnyújtás elmulasztásával vádolja a férfit, aki akár hét és fél év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik