Belföld

Baltával akarta kettéhasítani az ismerőse fejét, négy évet kapott

Négy év börtönre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki baltával akarta kettéhasítani az ismerőse fejét másfél évvel ezelőtt. A sértett egy helyi dohánybolt közelében beszélgetett az ismerőseivel, amikor a vádlott csatlakozott hozzájuk. A zárást követően azonban valamennyien hazaindultak.

Rövid idő múlva a két ittas férfi összeszólalkozott, majd dulakodni kezdett egymással, a jelenlévők azonban szétválasztották őket. Ezután a terhelt a kerékpárral hazaindult, majd kiment az erdőbe a korábban otthagyott baltájáért és magához vette. Visszaúton ismét találkozott a vitapartnerével és a társaival, amikor is életveszélyesen megfenyegette a másik férfit, majd a feje irányába lendítette a baltát. A férfi a karjával hárítani tudta az ütést, így nyolc napot túl gyógyuló sérülésekkel megúszta a támadást.

A bíróság emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek a férfit, és ezért őt 4 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá elrendelte a korábban kiszabott két év felfüggesztett börtönbüntetésének a végrehajtását is. A döntést mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik