Belföld koronavírus

Egy pécsváradi édesanya mérget remélt a fecskendőbe vakcina helyett a mentőknek

Bár a véleménynyilvánítás természetesen az Országos Mentőszolgálat közösségi felületein is adott, azonban van, ami méltatlan a hivatásukat szolgáló bajtársakkal szemben

– kezdi csütörtöki Facebook-posztját a szolgálat.

Közösségi oldalukon a héten számoltak be róla, hogy az ország egyik legnagyobb létszámú mentőállomásán szolgálatot teljesítő mentők 30 százaléka már most túl van az első védőoltáson, a többiek pedig önkéntes jelentkezés után megadott időpontokra érkeznek folyamatosan az oltópontokra.

A mostani bejegyzés szerint a felelősen gondolkodó életmentő közösség tagjai saját szemükkel láthatták, mennyire komoly, akár életveszélyes panaszokat okozhat a Covid-19, ezért számukra egyértelmű volt a döntés a vírust megfékezni képes vakcina mellett.

Azonban ezzel a logikus magyarázattal sem sikerült meggyőzni azt a néhány oltásellenes kommentelőt, akik vállalhatatlan stílusban estek a mentőknek a poszt alatt, írják.

Egy fehérvári targoncás például 84 karakteren keresztül gyűlölködött, amiért bajtársaink pénzért chip-eltetik magukat, míg egy pécsváradi édesanya mérget remélt a fecskendőbe vakcina helyett. A biztosítékot végül az a karcagi tanár csapta le, aki a képen szereplő bajtársunk halálát kívánta, amiért az beoltatta magát. A mentők azt kérik, hogy csak hiteles forrásból tájékozódjatok a védőoltásról, mert csak együtt sikerülhet legyőzni a vírust

– fogalmaztak.

Hozzátették, a szolgálat tiltotta követői közül a méltatlanul megnyilvánuló felhasználókat és bejegyzéseiket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik