Belföld

Kocsis Máté: Józsefváros balatoni gyerektábora megkaphatja az állami támogatást

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A fideszes politikus közölte, csak kérnie kell az önkormányzatnak.

Kocsis Máté Facebook-oldalán jelentette be, hogy Józsefváros újra megkaphatja az 1,7 milliárdos állami támogatást a balatoni gyermeküdülőjére. A Fidesz frakcióvezetője közölte, Pikó András polgármesternek a vagdalkozás, fideszezés, „kocsismátézás” helyett elég lett volna érdeklődnie a minisztériumnál.

Ő ezt tette, haladéktalan tájékoztatást kért a támogatás további lehetséges felhasználásáról, hiszen, mint írta, a visszafizetett összeg a minisztérium saját bevételének minősül.

Ma meg is jött Latorcai Csaba államtitkár úr hivatalos válasza, melyben jelzi, hogy nincs akadálya a támogatási szerződés újbóli megkötésének, ha az önkormányzat azt írásban kéri!

Kocsis Máté szerint Józsefváros tehát visszakapja az állami támogatást, csak kérelmeznie kell. A kerület korábbi polgármestere reméli, ez Pikóéknak is sikerül, de a biztonság kedvéért a Fidesz józsefvárosi képviselői benyújtanak egy előterjesztést erről.

Ezután el kell végezni a vállalt építési és zöldítési programot a már megépült házak mellé. A polgármesteri székből nem nyavalyogni és hazudozni kell, hanem dolgozni, cselekedni.

A fideszes politikus jelezte, örül, hogy segíthetett.

Kapcsolódó
Józsefvárosnak vissza kell fizetnie a balatoni gyermeküdülőre kapott állami támogatást
Pikó András szerint a józsefvárosi gyerekeken áll bosszút a Fidesz, Kocsis Máté pedig perrel fenyegeti Pikót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik