Belföld

Józsefvárosnak vissza kell fizetnie a balatoni gyermeküdülőre kapott állami támogatást

Mohos Márton/24.hu
Mohos Márton/24.hu

A józsefvárosi gyerekeken áll bosszút a Fidesz – ezzel a felvezetéssel ír Pikó András a VIII. kerület polgármestere arról, hogy az EMMI megváltoztatta nyári döntését és mégsem járul hozzá az önkormányzat káptalanfüredi gyermeküdülőjének fejlesztése ügyében az önkormányzat által kezdeményezett határidő módosításhoz és ezért az állami támogatás visszafizetésére kötelezi az önkormányzatot márciusi határidővel.

Olyan szintre érkeztünk Kocsis Máté bosszúhadjáratában, ami példa nélküli a Fidesz országlásában is. Ez a döntés a józsefvárosiakat sújtó fideszes politikai bosszúhadjárat megkoronázása: azt akarják elérni, hogy ne legyen hol üdülniük a gyerekeinknek

– írja Pikó. A polgármester megjegyzi, hogy 2019 októberében ők egy félkész beruházást vettek át: „a folyamatos késedelem miatt teljesíthetetlen volt a 2020 évvégi határidő, ráadásul a második ütem kivitelezési tervei nem voltak műszakilag megfelelőek. Az évekig tartó fideszes bénázás alatt megemelkedtek az építési költségek, ezért az eredeti költségvetés már nem volt elegendő a projekt megvalósítására, így az újratervezése is elkerülhetetlenné vált.”

A józsefvárosi gyerekeken áll bosszút a Fidesz

Tegnap érkezett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár levele, melyben…

Közzétette: Pikó András polgármester – 2021. január 5., kedd

Kocsis Máté a kerület korábbi polgármestere szerint viszont „Pikóéknak annyi dolguk lett volna, hogy 2020-ban az 1 milliárdos állami támogatásból befejezik, de hónapokig nem csináltak semmit. Meg kellett volna építeniük a játszóteret, a kertben a tanösvényt, a közösségi épületet, a sportpályákat. Már 2019 októberében (!) jogerős építési engedélyük volt rá, 2020 tavaszán elkezdődhetett volna a beruházás. (Ha nem ő a polgármester, már kész is lenne.)”

Kocsis pert indít Pikó ellen, amiért a polgármester azt írta, hogy „Kocsis Máté bosszúja”.

Beperelem. Igen, mindennek van határa. A bíróságon elnyert pénzből pedig játékokat, sportszereket fogok vásárolni a józsefvárosi gyermekek részére.

⚖️ Pert indítok Pikó András ellen a valótlan állításai miatt

Ellentétben a polgármester úrral, gyerekkorom számos…

Közzétette: Kocsis Máté – 2021. január 5., kedd

A korábban fideszes vezetésű józsefvárosi önkormányzat egyébként hosszú éveken keresztül képtelen volt átadni a gyermeküdülőt, ennek okairól ebben a 2019-es cikkünkben bővebben is írtunk.

Kivágtak egy erdőt, mégsem épül kézilabdacsarnok a Balatonnál
A káptalanfüredi tábor tulajdonosa, a józsefvárosi önkormányzat és a projekthez csatlakozó veszprémi kézilabdaklub felbontotta a szerződését. A felújítás éveket csúszik, gaz van, gyerek egy szál se.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik