Belföld

A debreceni Szülészeti Klinikán felfüggesztik a választott orvossal történő szülést, amíg nem lesz átlátható a hálapénz nélküli rendszer

Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Facebook oldala
Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Facebook oldala

Az új, egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény értelmében január 1-től büntetendővé válik mind a hálapénz elfogadása, mind annak felajánlása. A hálapénz kivezetését a debreceni Szülészeti Klinika vezetése és minden munkatársa különösen fontosnak tartja, ennek érdekében 2021. január 1-től több változást indítottak el a mindennapi egészségügyi működésüket illetően – írja Facebook oldalán a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika.

Ezek egyik eleme, hogy a „fogadott” orvos és szülésznő rendszerét megszüntették egészen addig, amíg azt tiszta viszonyok között nem lehet folytatni.

Hangsúlyozzák, hogy nem a Szülészeti Klinika, a debreceni Klinikai Központ vagy a Debreceni Egyetem vezetésének az utasításáról van szó, hanem a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika kollektívájának egyöntetű döntéséről. Megjegyzik, amint átlátható és tiszta, a hálapénz gyanúját sem feltételező rendszer alakul ki, úgy természetesen ismét lehetőséget teremtenek a választott orvossal történő szülésre.

(via 444)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik