Belföld

Vérző kézzel ment vásárolni a gödöllői betörő

Három órán belül elfogták a gödöllői rendőrök azt a 47 éves férfit, aki ékszereket, pénzt és háztartási kisgépet zsákmányolt egy gödöllői házból. Ebbe belejátszott az is, hogy vérnyomokat találtak az ingatlan betört ablakánál, ami arra utalt, hogy a betörő megsérülhetett.

A rendőrök riadóláncként értesítettek polgárőröket, üzlettulajdonosokat, hogy haladéktalanul jelezzék feléjük, ha sérült, vagy bekötött kezű vásárlóval, esetleg járókelővel találkoznak. Egy órán belül jött is a válasz az egyenruhásoknak, hogy a helyi trafikban nem sokkal korábban egy véres tenyerű férfi vásárolt, majd beült egy bajuszos sofőr által vezetett kocsi anyósülésére és elhajtottak.

Mivel megvolt a rendszám, a személyleírás és a körzeti megbízott is tűpontos személyismerettel rendelkezett, így nem sokkal később egy lakókocsiban elfogták a betöréssel gyanúsítható B. Tamást, aki hiába is tagadta volna a bűncselekmény elkövetését, hiszen az asztalon megtalálták a betörésből származó ékszereket és az értékek egy részét.

B. Tamás beismerő vallomást tett, de nem adott magyarázatot a tettére. Elmondta, hogy gyaloglás közben megállt a háznál, becsengetett, és mivel senki nem jött ki, átmászott a kerítésen, betörte az ablakokat és bement. Szatyorba szedte, amiről azt gondolta, értékesek – laptop, ékszer, pénz, szerszámok, majd elmenekült. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik