Belföld koronavírus

Orbán Viktor, amint sorra kerül, beoltatja magát

Orbán Viktor / Facebook
Orbán Viktor / Facebook
A kormányfő, miként az influenza elleni oltásnál is, követi a protokollt.

Orbán Viktor betartja az előírásokat, és amint rákerül a sor, beadatja magának a koronavírus elleni vakcinát. Ezt sajtófőnöke  közölte az ATV HíradójávalHavasi Bertalan azt írta, az oltási terv alapján először az egészségügyi és a szociális területen dolgozók, majd a veszélyeztetettek kaphatják meg a védőoltást.

A kormányfő tehát nem kap kiemelt bánásmódot, de amikor

 rákerül a sor, Orbán Viktor is be fogja oltatni magát.

Kapcsolódó
Volt kormányfőt, színészeket oltottak soron kívül Lengyelországban
Az oltást elvégző orvosi egyetem ezt azzal magyarázta, hogy a közszereplők részt vesznek egy oltásnépszerűsítő kampányban.

A kormány célja, hogy a magyar emberek mielőbb hozzájussanak a vakcinához, mert a tömeges oltással lehet megfékezni a világszerte erőteljesen terjedő járványt. Minden az oltással  kapcsolatos lényeges információt közzétesznek a vakcinainfo.gov.hu honlapon – tette hozzá a sajtófőnök.

Korábban a miniszterelnök akkor is szakemberek ajánlását követte, amikor beadatta magának az influenza elleni védőoltást. (Kiemelt képünkön.)

Orbán Vikor vasárnap az állami rádióban arról beszélt, az ország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, de jelenleg csak 35 ezer ember beoltására van elég  vakcina, a mostani tudás szerint nem is várható rövid időn belül több millió vakcina.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik