Belföld

Megkéseltek Újpalotán egy buszsofőrt

Nyolc percen belül elfogták a támadót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, az ittas férfi azért sebesítette meg a sofőrt, mert leszállította a járatról. Egy olvasónk szerint azért, mert nem volt rajta maszk. Utóbbi információt a rendőrség nem közölte, ezért megkerestük őket, hogy erősítsék meg olvasónk állítását. Amint reagálnak, frissítjük cikkünket.

Frissítünk!

Megkeresésünkre a rendőrség az alábbi választ küldte: „Az eljárás adatai szerint a buszsofőr és az utas között nem a maszkviselés hiánya miatt alakult ki szóváltás. A sofőr a végállomás miatt szólította fel az utast a leszállásra.”.

A rendőrség annyit közölt, hogy elsődleges adatai szerint könnyű sérülést szenvedett a buszsofőr, akit december 31-én 12 óra körül szúrtak meg a XV. kerületben, a 8E autóbusz végállomásánál.

Az elkövető elmenekült, de a segélyhívásra a rendőrök több egységgel érkeztek a helyszínre, a feltételezett tettest 8 percen belül a közelben elfogták és a kést is megtalálták nála.

A nyomozók a 28 éves F. Lászlót közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik