Belföld

Az átlagosnál jóval enyhébb idővel köszön be 2021

Varga György / MTI
Varga György / MTI
Napközben többfelé 10-12 fok körül alakulnak a csúcsértékek.

Pénteken a változó felhőzet mellett országszerte hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, délelőttig a keleti határvidéken is megszűnik a csapadék, ott is csökken a felhőzet. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkül A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között várható. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Szombaton változóan felhős idő várható, késő délután növekszik meg délnyugaton, nyugaton a felhőzet. Estétől nyugaton eső, zápor is lehet. A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű, északon lesz hűvösebb, délkeleten az enyhébb idő.

Vasárnap délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, de eleinte északkeleten, majd délnyugaton, délen lehetnek rövid napos időszakok. A Dunántúlon többfelé, másutt helyenként várható eső, zápor. A délkeleti, keleti szél élénk, helyenként erős lesz.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 9 fok között valószínű.
A délkeleti, keleti tájakon helyenként 10, 12 fok is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik