Belföld koronavírus

Eltűntek a napi jelentésből a fővárosi adatok, miután Karácsony Gergely arról posztolt, hogy az országosnál jobbak a budapesti halálozási statisztikák

Csóti Rebeka / 24.hu
Csóti Rebeka / 24.hu

A koronavirus.gov.hu-n megjelent napi jelentésekben május óta külön kitértek a budapesti adatokra, egészen december 28-ig – írja a 444.

December 27-én még szerepeltek a szövegben a fővárosi számok, akkor az aktív fertőzöttek 19, az elhunytak 20, a gyógyultak 20 százaléka volt budapesti.

Másnap, tehát december 28-án reggel 7:40-kor posztolta hivatalos Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester, hogy Budapesten fele akkora volt a járvány miatti halálozás, mint az ország egészében.

Kapcsolódó
Karácsony Gergely: Budapesten fele akkora volt a járvány miatti halálozás, mint az ország egészében
Vannak olyan megyék, amelyekben a járvány tetőzésekor csaknem kétszer annyian haltak meg, mint az előző évek azonos időszakában.

Az operatív törzs egy órával később, 8:45-kor publikálta a szokásos reggeli jelentését, amiből viszont hét hónap után kimaradt, hogy az aktív esetek, a gyógyultak és az áldozatok hány százaléka budapesti, és ez azóta sem szerepel a jelentésekben – írja a 444. A lap azonban kiszámolta, hogy az áldozatok 19,33 százaléka budapesti, vagyis már 20 százalék alatti, „de erről azok már nem értesülnek, akik csak a napi jelentésből tájékozódnak”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik