Belföld

Orosz vakcina: 3 hónap múlva adhatják be leghamarabb a magyar állampolgároknak

Hónapok telhetnek el addig, amikor élesben is olthatnak az orosz vakcinával, de csak akkor, ha mindent rendben találnak – ez hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Tegnap jelentették be, hogy 6000 adagnyi orosz vakcina érkezett Magyarországra. Ez a mennyiség azonban kizárólag tesztelésre lesz használva- tudatta az RTL Klub. „Mindez azt jelenti, hogy 3000 fő oltására alkalmas ez az adag, és szigorú feltételek mellett, háromhetes eltéréssel, kétszer oltják be velük az embereket.”

Rusvai Miklós, víruskutató azt mondta a műsorban: 3, illetve 3 és fél hónapos az a sztenderd idő, ami szükséges a harmadik fázisú klinikai tesztelés lezárásához és az engedélyeztetési folyamat lefolytatásához. Az ATV eközben arról számolt be, hogya Magyarországra érkezett orosz vakcinát először 3000 önként jelentkezőnek fogják beadni.

Kapcsolódó
Szijjártó: a magyar emberek többsége gyerekkora óta orosz vakcinákkal lett beoltva
A külügyminiszter igen határozottan állt ki az oroszok koronavírus elleni oltása mellett.

Kiemelt kép: Az orosz egészségügyi minisztérium által közreadott kép a Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet által kifejlesztett koronavírus elleni vakcinát tartalmazó fiolákról Moszkvában 2020. augusztus 11-én. Vlagyimir Putyin elnök kedden bejelentette a Covid-19 elleni első orosz vakcina hivatalos bejegyzését. Forgalomba a készítmény 2021. január 1-től kerül. MTI/EPA/Orosz egészségügyi minisztérium

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik