Belföld koronavírus

Szijjártó: a magyar emberek többsége gyerekkora óta orosz vakcinákkal lett beoltva

Ivándi-Szabó Balázs /24.hu
Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

A magyar emberek döntő többsége gyerekkora óta orosz vakcinákkal lett beoltva, hiszen „minden oltóanyagunk onnan származott” – írta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter szerint Magyarország különböző fertőző betegségek elleni, nemzetközi viszonylatban is kimagasló átoltottsága legnagyobb részben orosz oltóanyagoknak köszönhető.

Kapcsolódó
Hatezer ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra
Folytatódik Oroszország és Magyarország között a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos együttműködés.

A miniszter rögzítette: a kormány feladata annak biztosítása, hogy ha a világ bármely pontján biztonságos vakcinát fejlesztenek ki, akkor az minél gyorsabban a magyar emberek rendelkezésére álljon. Ennek jegyében állapodtak meg az orosz egészségügyi miniszterrel arról, hogy magyar orvosok és járványügyi szakemberek a helyszínen tanulmányozhatták az orosz vakcina fejlesztésének és gyártásának folyamatát. Az orosz laboratóriumok meglátogatását követően a küldöttség tagjai a legmodernebb technológiai színvonalról és a legmagasabb szintű szakmai hozzáértésről számoltak be – fogalmazott Szijjártó Péter.

A miniszter rendkívül felelőtlen dolognak nevezte, hogy „baloldali politikusok kétségbe vonják a magyar orvosok és járványügyi szakemberek szakmai álláspontját, politikai kérdést akarnak csinálni az Oroszországban gyártott oltóanyagok ügyéből”, amely szerinte tehát semmiben nem marad el nyugati változataitól.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik