Belföld

Blikk: Szektás volt és drogozott az újpesti késelő

Teljesen kiszámíthatatlan volt a viselkedése, ezért az egész utca rettegett M. Pétertől, aki szenteste reggelén Újpesten egy 25 centis bajonettel támadt egy járőrre – írja a Blikk. A súlyosan megsebesített rendőrt azóta kiengedték az intenzív osztályról.

A délegyházi M. Péterről azt írja a lap, hogy a község egyik rendezett utcájában élt egy ideig az élettársával és a kisfiával. Mivel a férfi rendszeresen drogozott, párja úgy érezte, nemcsak rá, de a kisfiukra is veszélyt jelent az apja, ezért szakított vele. A férfi ezt követően költözött édesanyja újpesti otthonába, de a gyermekét ezután is viszonylag rendszeresen látogatta.

A drog mellett mostanában valami szektába is beállt, s mondogatta, hogy a Covid elől elviszi oda a gyereket

– mondta M. Péterről egy délegyházi, aki egy utcában lakott a lelőtt férfival.

A Blikk elérte M. Péter gyermeke édesanyját is:

Péter nem volt rossz ember

– mondta a nő, aki már három éve nincs együtt a férfival. Azt is elárulta, hogy „a szörnyűség óta folyamatosan retteg a kisfiuk”.

December 24-én reggel a lap szerint M. Péter egyből a kiérkező rendőrökre támadt a nála lévő bajonettel. Az egyik járőr azután lőtt rá, hogy társát súlyosan megsebesítette az őrjöngő férfi a 25 centis pengével. M. Péter két golyóval a testében követte egy emelettel feljebb a rá tüzelő járőrt, végül ott kapott halálos lövést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik