Belföld

Kilenc évet kapott a 16 éves lányt prostitúcióra kényszerítő férfi, az ügyészség szerint ez nagyon kevés

Súlyosabb büntetést kért a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség arra a 44 éves férfira, ki egy vidéki városból Budapestre szállított, majd prostitúcióra kényszerített egy fiatal lányt.

A férfi 2017 január végén egy budapesti lakásba vitte az akkor még 16 éves lányt, ahol több fiatal nő is prostituáltként tevékenykedett. A férfi közölte a lánnyal, hogy neki is ezt kell tennie, majd megverte az ellenszegülő lányt, s megtiltotta neki, hogy elhagyja a lakást. A prostitúcióra kényszerített lány szolgáltatásából származó anyagi hasznot a férfi kapta.

Az első fokon eljárt Fővárosi Törvényszék 9 év szabadságvesztésre ítélte a férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött, személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, kizsákmányolás céljából erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem miatt.

Az ügyész súlyosításért, a férfi és védője pedig felmentésért fellebbezett. A másodfokon eljáró Pécsi Fellebbviteli Főügyészség lényegesen hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik