Belföld koronavírus

Kétezer alatt az új fertőzöttek száma, elhunyt 154 beteg

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán
Csökkent a kórházban, és a lélegeztetőgépen levők száma is. Valóban túl lehetünk a járvány tetőzésén.

Újabb 1894 magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 308 262-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma 185 015, több mint négyezerrel kevesebb, mint tegnap. Gulyás Gergely miniszter kedden arról beszélt, hogy túl vagyunk a második hullám tetőzésén, az aktív fertőzöttek számának csökkenése is ezt támasztja alá óvatosan.

21 239 új tesztet regisztráltak, ez 9 százalékos találati arányt jelent, ami már közelít a WHO által ajánlott 5 százalékos szinthez. Az előző hetekben nem volt ritka a 20 százalék feletti vagy ahhoz közeli eredmény sem.

Elhunyt 154 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8 616-ra emelkedett. Az elmúlt öt nap mindegyikén legalább 180 ember halt meg itthon a vírus szövődményeiben, most ez a szám csökkent, de lakosságarányosan még mindig nagyon magas.

A gyógyultak száma jelenleg 114 631, ami csaknem hatezres növekedés tegnaphoz képest.

6727 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 495-en vannak lélegeztetőgépen. Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt majdnem négyszázzal csökkent a kórházban levők száma, lélegeztetőgépen pedig 27-tel vannak kevesebben, mint tegnap.

Az aktív fertőzöttek 18, az elhunytak 20, a gyógyultak 21 százaléka budapesti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik