Belföld

Baltával fejbe vágta, majd leszúrta a háromgyermekes anyukát egy tatai férfi pár héttel az esküvőjük után

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal az 52 éves férfival szemben, aki baltával és vadászkéssel végzett a feleségével tavaly szeptember elsején.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség húsz év fegyházat és nyolc év közügyektől eltiltást kért a letartóztatásban lévő férfire arra az estre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

K. László tavaly augusztus 8-án vette feleségül a nőtt, aki albérletben külön élt. A férj és feleség azt tervezték, hogy a nő a gyermekeivel a férfi tatai ingatlanába költözik, hogy egy családként éljenek tovább. A nő 2019 augusztus 31-én meglátogatta a férfit, és úgy tervezte, hogy másnap délután távozik

A férfi azonban másnap este minden különösebb előzmény és ok nélkül előbb egy baltával többször is nagy erővel a fejbe vágta a feleségét, majd egy vadászkéssel három alkalommal is mellkason szúrta. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A férfi saját maga értesítette a rendőrséget a gyilkosság után.

K. László a kihallgatása során beismerte a bűnösségét, de semmilyen érdemi magyarázatot nem adott a tettére. Az ügyészség húsz év fegyházat kért a feleséggyilkosra arra az esetre, ha az előkészületi ülésen is beismeri a bűnösségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik