Belföld

Vádat emeltek a kaposvári drogkereskedő bűnszervezet tagjai ellen

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer kereskedelem és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 27 éves férfival és öt társával szemben, akik kereskedői-fogyasztói láncolatot kiépítve számos embert láttak el droggal Kaposváron, és a környékbeli településeken.

A 27 éves férfi három évvel ezelőtt kezdett el nagyobb mennyisségű marihuánát beszerezni. Az évek során előbb saját maga terjesztette ismerősi körében a tiltott anyagokat, de később egy viszonteladói hálózat épült ki alá olyan vádlottakból, akik saját fogyasztásukon túlmenően továbbértékesítés céljából is vásároltak tőle kábítószert.

A férfi a tiltott tevékenysége során közel 2,5 kg marihuánát értékesített, melyből közel 6 millió forint bevételre tett szert. A 27 éves férfi alá szerveződött viszonteladók közül két díler több mint két kiló kábítószert vásárolt, melyet saját fogyasztóik között terítettek, míg a többi terhelt a kereskedők közötti kapcsolattartásban, illetve a kábítószer és a pénz szállításában működtek közre.

A kaposvári nyomozók egy összehangolt akció keretében csaptak le a banda tagjaira, melynek során nagyobb mennyiségű kábítószert, illetve a kereskedői tevékenységhez kapcsolódó eszközöket foglaltak le a házkutatások során. A nyomozók az akció során a két legnagyobb tételben kereskedő férfit őrizetbe is vették, akiknek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

Az ügyészség a súlyosabb kereskedői magatartást kifejtő vádlottakra 6, illetve 5 év fegyházat, míg a többi vádlottra 3 év, illetőleg az alatti börtönt kért arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismerik a bűnösségüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik