Belföld

Hét év fegyházat kapott a nyíregyházi szexshopot kirabló férfi

Hét év fegyházra, és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság azt a felfegyverkezve elkövetett rablással vádolt férfit, aki alig egy hónappal ezelőtt kirabolt egy szexshopot Nyíregyházán.

I. S. november 27-én ment be az erotikus árucikkeket árusító üzletbe, ahol egy tíz centiméter pengehosszúságú késsel a bevételt követelte az eladónőtől. A megrémült nő kinyitotta a pénztárgépet és odaadta az aznapi 30 ezer forintos bevételt. Közben a férfi a kezében lévő késsel végig követte a nőt, majd az átadott pénzzel együtt kiment a boltból.

A bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy  a férfi már többször is volt büntetve lopások miatt, és azt hogy megszaporodtak a hasonló jellegű bűncselekmények és a férfi előre kitervelte a rablást. Utóbbit bizonyítja az is, hogy annak elkövetése előtt többször is járt a helyszínen, s kívülről megfigyelte az üzletet.

A férfi beismerte a bűnösségét, s azt mondta, hogy megbánta a történteket. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, de az elkövető és védője enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik