Belföld

Gundel Takács Gábor: Szájer hülyének nézett minket, és én ezt jeleztem

Marjai János/24.hu
Marjai János/24.hu

A „BOTLÁS” – ezzel a címmel írta le véleményét Gundel Takács Gábor Szájer Józsefről, miután kiderült, hogy a lemondott EP-képviselő részt vett egy brüsszeli orgián. A műsorvezető, sportriporter a Szemléleken nemrég olvasható cikkében úgy fogalmazott, hogy Szájer nem megbotlott, hanem megbukott.

Gundel a Telexnek adott interjújában azt mondta, hogy írása nem arról szólt, hogy

ez az ember kicsoda és mit csinált, hanem hogy mindennek fejében még hülyének is néz minket. Mert azt meri mondani, hogy ez egy botlás volt. Bocsánat, ez nem botlás, hanem bukás volt. És én mint magyar állampolgár, a civil társadalom egy tagja jelezni szerettem volna, hogy ne tessék engem hülyének nézni.

Gundel a cikkét nem érezte kemény hangvételűnek, szerinte csak „nem szoktunk hozzá, hogy valaki feltegye a kezét, és azt mondja, hogy szerintem hülyének tetszenek nézni minket”.

Politikai ügyekben egyébként továbbra sem kíván megnyilvánulni, nem pártpolitizál és nem tud egyik oldalra sem állni. Csak szerinte az a probléma, hogy manapság a politikáról mindenkinek a pártpolitika jut eszébe, miközben a politizálás a szó eredeti értelmében a közügyekkel való foglalkozást jelenti, ami mindannyiunknak a dolga lenne.

Gundel arról is beszélt a Telexnek, hogy a Szájer-cikk után megkérdezték tőle, nem féle-e attól, hogy nem kap többé felkéréseket.

Nem félek. Attól az embertől pedig, akinél egy ilyen cikken múlik, nem is akarok felkérést kapni

– válaszolta a műsorvezető. A Szájer-ügy kommunikálásával kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy szerinte az egyházaknak lenne dolguk az ilyen történetekkel, mert nagyon sok embert gyűjtenek össze, és sokak számára mérvadó, hogy hogyan gondolkodik a világról az egyház, milyen hitet ad számukra.

Szóba került az is, hogy a jobboldal gyakorlatilag kisajátította a keresztény életmód meghatározását.

Igen, a politikusok egy része előszeretettel használja a keresztény jelzőt. De vajon mitől is keresztény valami? Ebben is lenne dolguk az egyházaknak. Mert amikor egy jobboldali portálon olvasok egy cikket arról, hogy mi keresztények és ti liberálisok – biztos, hogy a kettő kizárja egymást? –, és szerepel benne az, hogy a „jó kurva anyátokat”, akkor ott probléma van. Aki igazán keresztény, és nem csak valami köpönyegként, megkülönböztető jelzésként veszi magára, az nem beszél így, mert ez egészen álságos. És legalább ilyenkor ki kellene állniuk az egyházaknak, és azt mondani, hogy jó napot kívánok, nem ez a kereszténység

– nyilatkozta Gundel Takács Gábor, akinek nem szimpatikus az, hogy ennyire sulykolják itthon, Magyarország egy keresztény ország, mert úgy érzi, használják és nem csak élik a vallást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik