Belföld

Hátizsákjába tett egy baltát, majd bement az egri rendőrségre, hogy megöljön két nyomozót

Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség azzal az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelt 44 éves elkövetővel szemben, aki baltával támadt a rendőrökre március elején.

A férfi saját bevallása szerint már régóta ellenszenvvel viseltetett a rendőrök iránt. Elmondása szerint ennek az volt az oka, hogy „gumibotjuk van, amivel keménykedhetnek”. Idén tavasszal az a téveszméje támadt, hogy két, konkrétan meg nem jelölt nyomozó ártani akar neki, ezért elhatározta, hogy megöli őket.

Ennek érdekében a hátizsákjába tett egy baltát, majd felszállt a menetrend szerinti buszra, és egy közeli kistelepülésről Egerbe utazott. A megyeszékhelyen egyenesen a városi kapitányságra ment, ahol a bejáratnál szembe találta magát két portaszolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őrrel, akik közül az egyiket rögtön megtámadta.

A férfi a portásfülke nyitott ablakán keresztül agresszíven betolta a baltát, miközben hangosan fenyegetőzött. A biztonsági őrök megpróbálták elvenni tőle az eszközt, de erős ellenállásba ütköztek, így a balta birtoklásáért folytatott küzdelem heves közelharccá fajult az előtérben, olyannyira, hogy annak során az egyik biztonsági őr nyolc napon túl gyógyuló bokatörést szenvedett.

A támadót csak többek segítségével sikerült hatástalanítani és megbilincselni. A nyomozás során a bíróság elrendelte a férfi kényszergyógykezelését.  A főügyészség kétrendbeli emberölés előkészülete és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a férfival szemben. azzal, hogy a bíróság rendelje el a kóros elmeállapotú férfi  kényszergyógykezelését, és kobozza el tőle a baltát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik