Belföld

Tagadja bűnösségét a munkásait rabszolgaként tartó férfi, letöltendőt kért rá az ügyészség

Letöltendő börtönt kért a Fővárosi Nyomozó Ügyészség arra a férfire, akit azzal vádolnak, hogy éveken keresztül dolgoztatott kiszolgáltatott helyzetben lévőket, és az egyik kizsákmányoltjától megszerzett egy ingatlant is. Az 50 éves férfi 2017 és 2020 között öt, kiszolgáltatott helyzetben lévő férfit bírt munkára. Négyüket a tanyáján, egyiküket a lakóhelyén lévő, emberhez méltó lakhatásra alkalmatlan melléképületben szállásolta el.

A tanyán vezetékes víz, hűtő nem volt, az áramot szükség esetén aggregátor biztosította. A tanyán élő sértettek egy régi, szigeteletlen lakókocsiban laktak, amelyet kályhával lehetett fűteni. Az egyik kizsákmányoltnak a hárommillió forint értékű ingatlanát a vádlott úgy íratta át a saját hozzátartozója nevére, hogy a vételárat nem fizették meg. A lakást felújíttatta és hozzátartozójával értékesítette.

A megkárosított férfinak két lábujját is amputálni kellett amiatt, hogy – miután a tanyán, munkavégzés során megsérült -, a férfi késve vitte el orvoshoz. A férfi bántalmazta is a rabszolgaként dolgoztatott férfit, aki végül elszökött a kizsákmányolójától. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség idén júliusban vette őrizetbe a férfit.

Értesüléseink szerint az 50 éves férfi tagadta a bűnösségét a kihallgatása során, és azzal védekezett, hogy jót akart és kölcsönös megállapodás alapján dolgoztak neki az emberek. A nyomozó ügyészek végül több rendbeli emberkereskedelem, csalás, segítségnyújtás elmulasztása és közokirat-hamisítás bűntette miatt nyújtottak be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyészség letöltendő börtönt kért a férfira azzal, hogy tiltsák el a közügyek gyakorlásától is..

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik