Belföld

Hamisított potencianövelő miatt volt házkutatás a reptéri mentőszolgálat vezetőjénél

Magyarországon nem engedélyezett potencianövelő gyógyszer miatt csaptak le a rendőrök az AMS Repülőtéri Sürgősségi Ügyelet operatív vezetőjére.

A 24.hu információi szerint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság emberei tartottak házkutatást Dávid Ferenc lakásán, ahol kis mennyiséget foglaltak le a pirulákból.

Az ORFK sajtóosztálya kérdésünkre azt közölte, hogy a házkutatás során „további tárgyi bizonyítási eszközöket” is találtak, amelyeket a készítménnyel együtt lefoglaltak. Az ügynek egy gyanúsítottja van, aki ellen egészségügyi termék hamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást.

Szürreális, hogy a rendőrök abból az emberből akarnak bűnözőt csinálni, aki éjjel-nappal segítette a munkájukat. A járvány kitörése óta szerveztem a reptéri határellenőrzést, és most néhány darab gyógyszer miatt eljárást indítanak ellenem

– mondta lapunknak Dávid Ferenc, aki a házkutatás óta nem léphet be a Liszt Ferenc Repülőtér területére, mert a szabályzat kimondja, hogy aki rendőrségi eljárás alá kerül, annak le kell adnia a belépőkártyáját.

Dávid elmondása szerint egy kollégája kérte meg, hogy a randevújára szerezzen a pirulából. Ezért negyed áron vett egy olyan készítményt, amelynek hatóanyaga megegyezik a közismert potencianövelő hatóanyagával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik