Belföld

Kiszűrné a drogos kormánytagokat, képviselőket a Jobbik

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
A párt szerint az ellenőrzéssel igazolni lehetne, hogy döntéseiket józan megfontolás után hozzák.

A Jobbik régóta szeretné ellenőrizni a képviselők droghasználatát, akik így példát mutatnának, biztosítanák, hogy tudatmódosító anyag nélkül, józan megfontolás után hozzák meg döntéseiket. A párt legújabb javaslata a drogtesztet, ugyanezzel érvelve, a kormány tagjaira is kiterjesztené és rendszeressé tenné.

Az új szabályozás kimondaná az összeférhetetlenséget annál a képviselőnél, akinél a drogteszt után a megismételt teszt is pozitív eredményt mutat. A kormány tagját ebben az esetben felmentenék.

Az előterjesztők (Dudás Róbert és Nunkovics Tibor) indoklása szerint

az elmúlt években többször felmerült a gyanúja annak, hogy az Országgyűlés falai között felszólaló politikus káros szenvedélytől bódult állapotban jelent meg.

Mint írták, ez elfogadhatatlan egy – az adófizetők pénzén fizetett – közszereplőtől, aki nemcsak magát járatja le, hanem minden magyar politikust és az Országgyűlést is.

Kapcsolódó
A Jobbik képviselője nem zsidózta, hanem drogosozta Deutsch Tamást
Nunkovics Tibor szerint a kormánypártok félremagyarázzák, mit mondott és mutatott a parlamentben.

Korábban Dudás Róbert a kötelező drogtesztről azt mondta, a Jobbik képviselő lesznek az elsők, akik alávetik magukat. A minap azt kérdezte, a kormány támogatja-e ezt, amire Orbán Balázs azt felelte, a kormány zéró toleranciát hirdetett a drogok ellen. Az állami hírügynökség szerint akkor a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára jelezte, több millió ember dolgozik felelősségteljesen drogteszt nélkül, de ha a Jobbik politikusa ezzel nem ért egyet, támogatják ez irányú törekvését.

Dudás a Facebook-oldalán azt írta, ő nem az álszent, fideszes módon akarja megtisztítani a közéletet, ezért javasolta a rendszeres drogtesztet. Első lépésként el is végzett egy gyors drogtesztet, hogy ezzel is példát mutasson és ösztönözze a kormánypártiakat arra, hogy támogassák a javaslatukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik