Belföld

Kilenc évet kapott a szatymazi férfi, aki rágyújtotta a bakterházat a párjával háló ismerősére

Kilenc év fegyházra ítélte a Szegedi Törvényszék hétfőn azt a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kisérletével vádolt 57 éves férfit, aki két és fél évvel ezelőtt féltékenységből rágyújtotta az egykori szatymazi bakterházat alvó ismerősére. A törvényszék elrendelte a más bűncselekmények miatt 2016-ban kiszabott egy év négy hónap börtönbüntetés végrehajtását is, és kötelezte a férfit az egymillió forintos kár megfizetésére is.

A sértett férfi évek óta életvitelszerűen jogcím nélkül lakott a szatymazi vasútállomás mellett levő bakterházban. A gyújtogatóhoz és élettársához hasonlóan ő sem vetette meg az italt, többször tartózkodtak együtt a férfi által használt bakterházban. A férfi rossz szemmel nézte, hogy élettársa bejárt szórakozni és italozni az ismerőséhez a volt bakterházba, s ennek többször hangot is adott.

Az ominózus napon a férfi keresni kezdte az élettársát Szatymaz belterületén, közben beugrott az ismerőséhez is. Amikor belépett a bejárati ajtón, meglátta: az élettársa és ismerőse egymás mellett fekszik az ágyban az egész napos italozást követően. A férfi ekkor magához vette a konyhában talált hirdetőújságokat, majd meggyújtotta és az ismerőse holmijaira, bútoraira dobta.

A volt bakterház valamennyi ablaka csukva volt, ezért a ruhák azonnal lángra kaptak, melyet észlelve a férfi az élettársát felsegítette, kivitte az udvarra, míg az ismerősének azt mondta, hogy „dögölj meg, égjél meg”.

A füstre felébredő férfinak még annyi ereje volt, hogy felkeljen az ágyból és kimenjen az épületből, mielőtt  teljesen lángba borult volna. A férfi kizárólag azért maradt életben, mert még a tűz olyan fázisában ébredt fel, amikor fel tudott kelni és ki tudott menekülni az ingatlanból.

A gyújtogatással vádolt féltékeny férfi az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét. Azt mondta, nem gyújtogatott, sőt kihozta élettársát az épületből és igyekezett megmenteni az ismerőse életét is. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik