Belföld

Felfüggesztettet kapott a jemeni egyetemistákat lemigránsozó és összeverő két férfi

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Járásbíróság közösség tagja elleni erőszak miatt azt a két férfit, aki megvertek két Magyarországon tanuló jemeni egyetemistát azért, mert arabul beszélgettek egymással.

A közlemény szerint a két arab egy pécsi üzletház előtt sétálva beszélgetett, amikor két “skinhead, rasszista beállítottságú” fiatalkorú és társasága migránsoknak szólította őket, és azt mondta nekik, hogy “húzzanak haza”, valamint Magyarországon magyarul beszéljenek.

Az egyik arab visszaszólt a társaságnak, ezért az ügy elsőrendű és másodrendű vádlottja trágár szavakat használva a sértettekre támadt. Egyiküket fellökték, a másik férfit pedig acélbetétes bakanccsal megrúgták, és szintén fellökték. Az egyetemistáknak  végül sikerült elmenekülniük.

Kapcsolódó
„Migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek”
Megtámadtak két hazánkban tanuló jemeni egyetemistát, acélbetétes bakanccsal rugdosták össze az egyiket.

A rendőrség a két férfival szemben az egyetemisták bejelentése alapján intézkedett. A bíróság az elsőrendű vádlottat közösség tagja elleni erőszak miatt egy év három hónap fiatalkorúak fogházára, a másodrendű vádlottat pedig két év börtönre ítélte ugyancsak közösség tagja elleni erőszak miatt.

A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság mindkét esetben három-három év próbaidőre felfüggesztette azzal, hogy az elsőrendű vádlott a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll. Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosításáért fellebbezést jelentett be, így a bíróság határozata nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik