Belföld koronavírus

Rogán: Aki nem regisztrál a vakcinára, az hátrébb kerül a sorban

Marjai János/24.hu
Marjai János/24.hu

A 444.hu szemlézte a Hír TV Bayer Show című műsorát, amelynek vendége Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője volt. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, elindult a vakcinainformációs honlap, azt azonban a szakemberek sem értették, hogy azon miért kell megadni érzékeny személyes adatokat megadni. Ráadásul úgy, hogy aki nem figyel, adatait eljuttatja Rogán Antaléknak is. A regisztrációról a miniszter elmondta: „Az oltás elindulásához az is kell, hogy tudjuk, ki szeretné magát beoltatni, mert oltás csak önkéntes alapon lehetséges. Ezért van most a regisztráció.”

Az eljárás várható menetéről úgy fogalmazott:

Aki szeretne oltást kapni, jelentkezzen. Attól még nem kötelező. Ha jelentkezik, meg fogják keresni, amikor itt az oltás, beosztják a megfelelő helyre, és legfeljebb akkor még úgy dönt, hogy mégsem adatja be magának. Ha viszont nem jelentkezik, akkor nem tudjuk, hogy szeretné megkapni, így hátrébb kerül a sorban.

A lap feleleveníti: az elmúlt napokban sem a kormány, sem az operatív törzs kommunikációja sem volt egyértelmű arról, hogy mit jelent pontosan a vakcinainfo.gov.hu oldalon való regisztráció: muszáj-e regisztrálni ahhoz, hogy valaki oltást kapjon, vagy ez inkább igényfelmérést jelent. Aki a honlapon bekattintja, hogy későbbi kapcsolattartásra is vágyik, annak az adatkezelője az Idomsoft nevű cég lesz, ami a választási rendszer szoftverét is üzemelteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik