Belföld

Epilepsziás rohamot kapott egy budapesti autófeltörő

Rosszul lett egy autófeltörő Budapesten, a XVIII. kerületben. A szabadnapját töltő Vácz Vilmos járőrvezető épp akkor autózott arra az unokatestvérével, amikor észrevette az úttesten zavartan sétáló férfit.

Rögtön megálltak, majd a rendőr lekísérte az útról,  és megkérdezte, hogy miben segíthet. A férfi erre eldobta a táskáját, s megpróbált elfutni, de pár lépés után rosszul lett, és epilepsziaszerű tüneteket mutatott.

A mentők érkezéséig az őrmester a földön fekvő férfi fejét combjai közé fogva, kezeit a tarkója alá téve stabilan tartotta a mentők kiérkezésig, akik a férfit kórházba vitték.

Az eldobott táskában a kerületi rendőrök egy közelben parkoló gépkocsiból származó alkatrészeket találtak, valamint megállapították, hogy a férfi egy másik gépkocsinak is betörte az ablakát, de onnan nem lopott el semmit.

Bár a férfi az intézkedés során hamis adatokat diktált be, a rendőrök kiderítették valódi személyazonosságát. Miután kiengedték a kórházból, a 42 éves B. Róbertet lopás, és közokirat-hamisítás megalapozott gyanújával őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik