Belföld

Vascsővel esett az út szélén várakozó sofőrnek egy család Balatonszárszónál

Somogy Megyei Főügyészség
Somogy Megyei Főügyészség

Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint rongálás vétsége miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség annak a családnak a tagjaival szemben, akik bottal és vascsővel támadtak haragosukra idén májusban.

A 45 éves férfi, 40 éves élettársa, valamint 25 éves gyermekük Balatonszárszó irányába közlekedtek, amikor észrevették az út szélén, autójában várakozó haragosukat. A családjaik között fennálló haragos viszonyra tekintettel  azonnal megálltak, majd pusztakézzel, illetve a magukhoz vett bottal és vascsővel ütni kezdték a sofőr autóját, és annak ablakait is betörték.

A sofőr először segítségért kiáltott, majd – amikor a betört ablakon keresztül a támadók megpróbálták az autójából is kirángatni – úgy védekezett, hogy egy paprika spray-vel feléjük fújt. A sofőr végül megtalálta a gépkocsi korábban kiesett indítókulcsát, így a helyszínről el tudott menekülni, mindeközben az idősebb férfi még egy a saját autójából magához vett fékbetétet is a sértett gépkocsija után dobott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik