Belföld

Húszmillió forintot lopott össze egy 51 éves férfi

Három betöréssel gyanúsítják azt az 51 éves férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2020. november 10-én 22 óra körüli időben egy III. kerületi irodaépületbe az ablakon keresztül bement, majd onnan készpénzt, bankkártyát és több mobiltelefont lopott el négymillió forint értékben. Az eljárás adatai szerint a férfinak a lopás előkészítésében élettársa segített, írja a police.hu.

A feltételezett elkövetőt a rendőrök azonosították, kiderült, hogy B. Attila korábban is követett el hasonló bűncselekményeket, 2020. augusztus 6-án éjszaka társával egy XIV. kerületi üzletbe ment be. A helyiségben található páncélszekrényből 15 millió forint készpénzt loptak el.

A nyomozók gyanúja szerint a férfi két társával 2020. október 19-én egy dabasi családi házba tört be, de innen üres kézzel távoztak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói B. Attilát és társait gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett és más bűncselekmények miatt. B. Attila őrizetbe vétele mellett a kerületi rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság december 11-én elrendelt. Társai szabadlábon védekeznek.  ​

Ajánlott videó

Olvasói sztorik