Belföld koronavírus

Négy vírustagadónál jelentek meg a rendőrök

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

A vírusszkeptikusok, vírustagadók közül néhányan a közösségi médiában olyan bejegyzéseket, cikkeket terjesztettek, ami miatt a rendőrség ma négy ilyen személynél is megjelent – jelentették be az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Vélhetően Gődény György az egyikük, akit – felesége Facebook-bejegyzése szerint legalábbis – ma hajnalban elvittek a rendőrök.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője viszont csak azt említette, hogy a rendőrök a számítógépeket foglalták le a négy érintett személy házánál. Gál állította, hogy nem feljelentésre indult el a vizsgálat, hanem hivatalból, azt több hete indították, rémhírterjesztés gyanújával.

A betegekről semmi újat nem tudtunk meg a rekordrövid, 10 percig sem tartó tájékoztatón. Galgóczi Ágnes , a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője elismételte a ma reggeli adatokat (bő 6000 új regisztrált fertőzött, 171 halott egy nap alatt). Azt tanácsolta, mozogjanak az emberek, sétáljanak.

Kapcsolódó
Ismét hatezer fölött az új fertőzöttek száma, 171-en elhunytak
Még mindig közel nyolcezren vannak kórházban.

És szólt arról is, ami szintén tudott volt, és amúgy elmondták egy nappal korábban is: a posta levelet visz a nyugdíjasoknak a koronavírus-oltóanyagról.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik