Belföld koronavírus

Hajnalban, lakásáról vitték el a rendőrök a vírustagadó Gődény Györgyöt

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Pénteken délelőtt a vírustagadó nézeteiről ismertté vált Gődény György Facebook-oldalán a felesége tette közzé, hogy a gyógyszerészt a lakásáról előállították a rendőrök.

Gődény felesége szerint a rendőrök hajnalban szállták meg a lakásukat, házkutatást tartottak, és dokumentumokat is lefoglaltak .

Polt Péter legfőbb ügyész szerdán közölte az ellenzék egyik parlamenti képviselőjével, hogy feljelentésként értékelte a hozzá intézett kérdést.

Kocsis-Cake Olivio azért fordult a legfőbb ügyészhez, hogy megtudja, fellépnek-e a vírustagadókkal és azokkal szemben, akik a járvány elleni védekezéssel szemben kampányt folytatnak. A Párbeszéd pártigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy Gődény Facebook-oldalán, weblapján, és YouTube-csatornáján is megtalálhatóak vírustagadó tartalmak, ami a képviselő szerint felveti a rémhírterjesztés gyanúját. Kocsis-Cake rákérdezett a főügyésznél arra is, hogy vizsgálták-e ezeket a tartalmakat, és jelezték-e a törvénysértést az illetékes hatóságoknak, illetve hogy tesznek-e lépéseket annak érdekében, hogy Gödény oldalai ne legyenek elérhetőek.

Frissítés:

A hírrel kapcsolatban megkerestük az ORFK sajtóosztályát, ahonnan cikkünk megjelenése után azt a választ kaptuk, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad, a nyilvánosságot az operatív törzs tájékoztatta az ügyről. Gál Kristóf az operatív törzs sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a rendőrök négy vírustagadó lakásán jelentek meg, az eljárást pedig rémhírterjesztés miatt kezdeményezték, de felmerül a hatósági rendelkezés elleni uszítás büntette is. Gál szerint a rendőrség folyamatosan figyeli a vírustagadó, vírusszkeptikus tartalmakat és amennyiben felmerül, hogy a tevékenység jogszabályba ütközik, eljárást indítanak.

Kapcsolódó
Már a rendőrségen van a vírustagadó Doktor Gődény ügye
Polt Péter feljelentésként értékelte Kocsis-Cake Olivio képviselő kérdéseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik