Belföld

Folytatódik a nyomozás a Karácsony Gergelyt és az MNB-t érintő álhír miatt

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Bár a nyomozó hatóság bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást, az ügyészség szerint folytatni kell a nyomozást a Karácsony Gergelyt és a Magyar Nemzeti Bankot is érintő álhír miatt.

A Magyar Nemzeti Bank feljelentése után indult nyomozás azért, mert a közösségi média reklámfelületein megjelent egy hirdetés, amely valótlanul, álhírként azt tartalmazta, hogy a budapesti főpolgármester egy kereskedelmi televízióban bejelentette, vezető szerepet tölt be egy kriptovalutákkal kereskedő platform elindításában.

A hirdetés emellett azt a látszatot is keltette, hogy a Magyar Nemzeti Bank egy magas beosztású vezetője támogatja a hirdetésben megjelölt, kriptovalutákkal kapcsolatos befektetési műveleteket.

A nyomozó hatóság az eljárást megszüntette, mivel a nyomozás eredményeképpen arra a következtetésre jutott, hogy a cselekmény nem bűncselekmény. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség hivatalból felülvizsgálta, majd hatályon kívül helyezte a megszüntető határozatot, és elrendelte az eljárás folytatását.

Az ügyészség álláspontja szerint további nyomozási cselekmények elvégzése szükséges annak eldöntése érdekében, hogy megvalósult-e vagyon elleni vagy más bűncselekmény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik