Belföld

Négy évet kapott a 41 embert átrázó ablakos

police.hu
police.hu

Négy év börtönre, és öt év közügyektől eltiltásra ítélte a Kaposvári Járásbíróság az előkészületi ülésen azt a 44 éves szigetvári férfit, aki 41 embert vert át lakásfelújításra hivatkozva.

A férfi 2016 és 2020 között egyéni vállalkozóként lakásfelújítási munkákkal, elsősorban nyílászárók cseréjével foglalkozott. Ám esze ágában sem volt elvégezni a munkákat miután felvette az előleget, vagy a teljes munkáért járó díjakat, hónapokon keresztül csak hitegette az embereket.

A férfi összesen 41 embert ejtett tévedésbe, akiknek több mint 24 millió forintos kárt okozott. A férfi beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, így a bíróság már az előkészületi ülésen ítéletet is hozott.

A Kaposvári Járási Ügyészség vádjával egyezően négy év börtönre ítélte és eltiltotta az egyéni vállalkozói tevékenység gyakorlásától is. A bíróság emellett közel 8 millió forint vagyonelkobzást rendelt el a férfival szemben, akit kötelezett a sértetteknek okozott kár megtérítésére is. Az ítélet a büntetőjogi főkérdések vonatkozásában jogerőre emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik