Belföld koronavírus

Nem fogad új betegeket az Országos Pszichiátriai Intézet addiktológiai osztálya

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az Addiktológiai Osztályon átmenetileg nem tudunk új pácienseket fogadni fekvőbeteg-ellátás keretein belül – tudatta a Nyírő Gyula OPAI a Facebook oldalán. Hozzátették azonban, hogy az osztály dolgozói december 14-től személyes és online konzultációk formájában segítenek a felépüléssel és visszaeséssel kapcsolatos kérdésekben és elakadásokban.

Az Index írta meg szerdán, hogy a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet addiktológiai osztályáról átvezénylik a nővéreket a koronavírusos betegek ellátásra. Kéri Szabolcs, a kórház megbízott intézményvezetője a lapnak azt mondta, 48 óra alatt kellett kialakítaniuk a Covid-részleget, amit kedden meg is nyitottak. Az új részlegbe a belgyógyászati járóbeteg-szakellátásban és az addiktológián dolgozó munkatársak közül vezényelnek át nővéreket és orvosokat, a Covid-részleg leterheltségének függvényében.

Hozzátette, az addiktológiai osztály bezárása nem volt váratlan esemény: az intézet járványtervében szerepelt ez a lépés, szeptember óta felkészítették erre az addiktológusokat.

A Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet addiktológiai szakemberei felhívják a figyelmet, hogy amennyiben fennáll annak veszélye, hogy rosszullétek, epilepsziás (GM) rohamok, megvonási tünetek jelentkeznek, orvosi állapotfelmérésre van szükség vagy gyógyszerrel kapcsolatos kérdés merül fel, az osztály orvosai a Nyírő Gyula OPAI Drogambulanciáján elérhetőek hétfőtől péntekig 10-13 óra között. Az alábbi telefonszámot lehet hívni időpont-egyeztetés céljából: +36 30 768 1393.

Kiemelik, hogy az azonnali orvosi beavatkozást igénylő, akut eseteket továbbra is fogadják a Nyírő Gyula OPAI sürgősségi pszichiátriai felvételi osztályán.

Tavasszal is hasonló döntést hoztak az addiktológián,  akkor digitális működésre álltak át. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik