Belföld koronavírus

Nem fogad új beteget a Nyírő addiktológiája, de online segítenek a függőknek

Átmenetileg digitális működésre állt át a Nyírő Gyula OPAI addiktológiai osztálya – tudatta a kórház a Facebook oldalán. Az osztályon jelenleg nem fogadnak új betegeket, a szerhasználati problémákkal, függőséggel küzdő klienseknek és hozzátartozóiknak különböző online platformok bevonásával nyújtanak segítséget.

Mint írják, „hiszünk a közösség erejében, azonban a jelenlegi járvány kapcsán ennek a közösségnek a biztonsága az első számunkra.”

Az osztály dolgozói ezentúl online segítenek a felépüléssel és visszaeséssel kapcsolatos kérdésekben és elakadásokban, meghatározott csatornákon és időpontokban:

Átmenetileg bezárt az osztályon működő Minnesota részleg is, ahol közösségi terápiás modell keretében segítik az alkohol- és szerencsejátékfüggőket a leszokásban. A volt és a potenciális kliensek számára többek között skype-os telefonos konzultációra van lehetőség. Ezen kívül a részleg saját Facebook oldalán Ma eszembe jutott… címmel rövid szövegeket írnak a stábtagok megosztásainkat arról, éppen hogyan érzik magukat, mi jár a fejükben.

A Minnesota-modellről ebben a cikkünkben írtunk bővebben:

„Hánytam ki a rossz pálinkát, de közben tudtam, hogy van megoldás”
Szétcsúszott életük összerakását tanulják meg azok az alkoholisták, szerencsejáték-függők, akik jelentkeznek egy közösségi terápián alapuló programba. A több addiktológián működő modellben orvosok, pszichológusok, sőt, felépülő függők segítenek. 

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik